Mizo thawnthu chiar tur


Estimated population is over 2 million. Lianchia chuan lenna tur a hre ta lova a kut sa lo hawi veta mai mai a. Chu avang chuan ram an hch a, chu chuan lo tur ram a tivang ihuai |hin a ni bmingthang tak tak pawh Mizo thawnthu-ah 'Lalruanga leh Hranosaipuia te. Khua chu a thim vek tawh a. Neih lova in hria khan, thlengin an kur duam duam hi a lo ni reng mai. The first Mizo NT was published in 1917 and the complete Bible in Mizo in 1959. Kan tunlai khawvel danglam chhoh dan chanchin hriat belh turin POST-MODENISM kan sawi fiah ang a. Pasaltha thawnthu, lungleng thawnthu, nuihzatthlak, ngaithuah titam tham thawnthu leh ho ve angreng tak thawnthu te pawh. thcj j ni Buh leh sa an chiar chuan 'buhchiar' a ni a, sa-sawhnh emaw buh an  . Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring ngai lo. Hmasang Mizo nuna thil lang chiang tak pakhat chu, nu hrawnte an nunrawng em em kha a ni. Chumi kum chu pangen mual neih kum a ni a, kum hmasa lam thlawhhma an mir tehchiam loh avangin an pawm âm hlawm hle mai a, an khaw daidenga an pasaltha huaisen leh ralhrat Thangkawlha te kawmchhakpa Pu Thanhrima chuan, “Nikum zet kha zawng vah lai atangin beisei a bo sa hrim mai a, a sah har nen, kan lo hal lah kha meiin a chungphurh a ni lek a, ruahtui tam kum a ni chhap nen. —Hebrew 4:14 —(written and proclaimed already in AD 68: true Apostolic Church never anticipated 'Investigative Judgement & Cleansing of the Heavenly Sanctuary' on October 22, AD 1844) Chibai le, Min rawn visit avangin ka lawm e. M. Sawi nawn fo a ngai a, nitinin kan nunah kan lantir a ngai a ni. Chutiang chiah chuan a chhungah Essay 16, thawnthu tawi 2 leh hlahril 6 a dah a. . com hi Mizo Story chi hrang post na a ni a; eng story pawh a leng vek. Ka cham chhûngin mikual duhawm tak ka nih theih nân duhamna lakah min thîar fihlim la, mi dang tân malsâwmna ni tûrin thil phal min zirtîr ang che. 1. Lemchan thawnthu, Fungkitiala tih hi chhiar manhla leh a chhunga changtute inbiakna atanga awmze nei leh zir tur tam tak awmna a He thawnthu atang hian emaw ni dawn chu aw tun thleng pawha kan Hla thuah `Palai Huiva` (Huivalenthiam) tihte kan lo neih tak hi. Ṭhenkhat chuan kan hnam history kalphung zuiin, Run leh Ṭiau inkâra kan kan khawsak lai hun kum 1300 vel aṭanga chhui an duh niin a hriat theih a. Thawnthu hmasa berah hian, ‘Ka nu ț awng ț aina’ tih thawnthu lungkuai leh ngaihtuah tithui em em mai a dah a. A zang chuan a kekawr a do puar luah a. He thawnthu hlui chul thei lo hi, hrilh nawn hrilh nawn kan ngai a. Dawhkan ropui kilpui atan leh thusawina atan chauha hman tur a ni lova, hmasawnna hna thawh nan leh hnathawh kawr anga hman zawk tur a ni. A nu leh pa in an boral san tawh a, chenna tur in mumal pawh a nei lo a. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. Posts about mizo thawnthu written by daifim. Mizo nula, Vai pasal nei hmasa ber – Tuahkhawli; Mizo zinga dam rei ber – Zika, Mualpheng, (Kum 110 a dam), kum 1991 khan a thi ta a ni. Thanchina, Rs. Val upate kaihhruaina hnuaiah khawchhung a tlangval zawng zawng leh pavalai deuh, fa pahnih pathum la nei lo chin te chu ‘Zawlbuk-ah’ an riak vek thin a. Hmeichhe naupang, kum 10 vel ani ang,k thiante chuan an hmu a, anni poh chu an tre deuh thot hlom a. Chutiang ang sa ropui leh hmingthang kaptu han nih nawm dan tur te, miten an sawi dan tur zawng zawngte chu a’n dawn khawm a, a lawm lutuk chu a nui ta mai a, chu ve leh Nghalphusen chuan, ‘hawk’ a ti a, kah phak lohah a tlan sawn ta daih a. Isua hmangaihna phei chu awwwww. tur a tih leh eng ang mite nge “dawi dam bur. A bu chhung thawnthuah lut ang. Zairema ( ) Silaimu Ngaihnawm thawnthu-in Mizoram buai Zema hi eng huanga khung tur nge a nih sawi la,. Kawng leh lama thlir chuan hringtu nu tak te hlutzia Mizo thawnthu hian min zirtir fiah nasa. Ka room thim ruih ah chuan chau takin k lut a, dressing table hma a chair ah chuan ka t,hu hnawk a, ka ngaihtuahna chu a kal kual vel ruai bawk a. THAWNTHU 110 Timothea —Paula Ṭanpuitu Thar THAWNTHU 111 Tlangvâl Muhîl THAWNTHU 112 Thliarkâra Lawng Chhiatna THAWNTHU 108 Damaska Kawngah THAWNTHU 109 Peteran Kornelia A Tlawh THAWNTHU 110 Timothea —Paula Ṭanpuitu Thar Mizo Literature hmasawn dan. Bawng notete leh sakeibaknei notete an tla za ang a, tin naupang te tak tein anmahni a enkawl ang. (a) Rev. Unau thawnthu hriat dan pawh a inang lo thei viau ang bawk hian, kan hriat dan nen a inang chiah lo lai a awm a nih pawhin kan pawm thiam a tul awm e. Some are in Bangladesh and Myanmar also. Mizo zinga Officer kai hmasa ber – Doluta, 1892. Mizo zinga essay ziak hmasa bertu chu. Lehkhabu tlangzarh inkhawm L. Mizovin thuziak kan lo nei tawh thin Mizo lehkha zawng savun a ni a, hman laiin uiin min lo ei sak zo ta a ni e, tih a ni thin a. A chil chu a zangah a hnawm a, min hum tira lip zawt2 teh a tia. Mizo thawnthu hran hran kim tak leh fel fai taka dahkhawmna hmunpui. awm peih lo, Leave duhtan chuan khitianga LEAVE mai tur khi ani. Fahrah rethei thawnthuah pawh khan, a nuhrawn khan a tirethei em em a, chaw tha pawh pe ve lovin, sazu ek leh favai Kan thiltum Mathaia 19:14 Isua erawh chuan, 'Naupang tete ka hnenah han kaltir ula, hnar suh u; van ram chu hetiang mite ta a ni si a. A thawnthu hmasa pahnihte hi a nêp lo hle a ni. Mahse a eng hnam zia pawh chu khuug tel ta ila, hmanlai Mizo kalphung a nih . The Mizo community lives in the States of Mizoram, Assam, Manipur, Tripura and Jampui Hill areas. ) (Tr), Rev. mipa pakhat hian a lung keng chu leisak a duh a, mipa naupang chuan engmah a sawi lo a, a kut Mahse he khawvêl thawnthu te hi sawi nuam kan ti zâwk hle mai si a. Kan Mizo naupangte hian Mizo hming nei ngei Idol/icon tur an mamawh a ni, tihte hian min cho chhuak hlawm teh se. Aimitthlawn ang mai a ni. Kum tam tak kal ta ata tawh thawnthu ngaihnawm tak siam dun t,hin kha a tawpna kan siam dan erawh a lungchhiat thlak hle a nih hi. thlarau chu dai vel ah te la tal mai mai a, ei tur te pawh la pek (thlaichhiah) ngai ah an ngai thin a. \' Naupangte tan a Bible tih lo pian chhan hi naupangte zinga Isua Krista chanchin milem nena Bible a thawnthu te website, Cell Phone/PDAs, tracts emaw lehkhabu rawng hmang a chei, tawng tinreng naupang te hmantheih apiang hmang a hrilhfiah a semdarh ani. a lang rei angreng hle a. Ka Nupui Uire Lai Ka Man I thawnthu ziaktu ni tawh lo mah ila, I ziakfung chelhtu pawh lo thlak tawh mah la, I thawnthu-a ka hming i paih si loh chuan, Ih maw, Mate, ka ngaih loh che ring suh! Ka nun thawnthu ziah zawm ve zel mah ila, Ka ziah apiang chhiar ve zel tawh lo mah la, A phek tina i hming a la chuan si chuan, Ih maw, Mate, ka ngaih loh che ring suh! JUNE thlaa Mizoram Assembly Session-ah khan Dr K Pachhunga kaihhruai Committee on Estimates (2019-2021) chuan hun hmalama committee-in a lo chhui tawhte bawhzui chhunzawmna report House-ah a pharh a. Thawnthu chu naupang an hrilh ṭhin a, keini erawh chuan dah ṭhatna tur kan zawng storyfb. Ni e, hmangaihna hi a ropui a, a dai mai lo khawp mai. Lengzem hla hmasawn dan kha chipchiar takin sawi rawh. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan ‘a ṭha mah mah e’ tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. Hmuh châk leh sawi châk dangte hian Isua Kraws thu ngaihthlâk min peih lo tîr tial tial si chuan a va la pawi dâwn em!. Ka Nupui Uire Lai Ka Man Mizo Union chuan he inthlan hi a boycot a, Lal leh hnam chawm member inzat neih an duh lo va, hnamchawm aiawh member an tam zawk tur a ni an ti a ni. Nausen pawh rul tur nei kianga a infiam pawhin tihnat a ni lo vang,’ a ti. A ziaktu hian thuhmahruai a nei thui lova, Nawmchenna Hrehawm essay hi a thuhmahruaiah a dah lo naa, a lehkhabu kamkeuna a nih rualin, he khawvel nawmchenna hi a tawpa hrehawmna thlentu a nih fozia a sawichhuak nalh hle a; chu chuan rilru a hruai peng nghal a. USA MIZO DIRECTORY: USA-a Mizo awm te tana buatsaih, Mizo Directory a mi tur State hrang hranga Mizo te Hming, Address, Phone Number leh Email Address te MSA branch tin ten mizosocietyamerica@gmail. A chang chuan i kiang a awm boruak te kha ni thei hlauh ila ka ti asin. Exact matches only. Tin, mizo tawng ngialngan a dahin a nalh fahran lova; chuvang chuan a thu awmzia hnaih thei ber tur ngaihtuahin KRISTA THUHRETU - KHAWVEL DANGLAM ZELAH ka han ti ta ngawt a ni. Chapman (Mrs. Sex story erawh chu post phal a ni lo. PYF-ten Krismas kan hmang leh dawn a, Krismas a lo awm chhan erawh kan chian a tul hle a ni. Mipa naupang chuan lung chu museumah chuan ava kalpui leh ta a. A ngaihnawmna leh a mawina tizuala lung tileng tur rengin a ‘Thluk’ hi zofate bengdar nen a inmil thlawt bawk. Hostel hawng Pachhunga University College-a boys hostel sak thar, 'Zawlbuk' tih chu nimin khan Mizoram University vice chancellor Prof. Thawnthu tihbaiawm (horror tales) lam hi mizo ten kan nei ve a, a then chu hlauhawm tak tak te, a then chu hlauhawm tur em em mahse a changtu te huaisen em a vanga hlauhawm leh si lo te an ni hlawm a, chungte chu Thinlanga thawnthu te, Phungpuinu te, Hmaidungseia te, In thum kan te, Piluti thlahrang thawnthu te, Sihhuai thawnthu te, Keimi Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. 3. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!! Dik taka kan sawi duh chuan Mizo thawnthu khawvelah hian Chhura ang tluka lar leh chanchin ngah leh a chanchin ngaihnawm bawk si hi tumah an awm thei lovang tih a chiang a ni. ‘Chinghniate leh beramte inremin an cheng za ang a. Ruthi 1 : 16-17 : Tin, Ruthi chuan, “Nangmah then tur leh nangmah zui lova haw leh tur chuan min thlem lo hram hram rawh; i kalna apiangah ka kal ang a; i riahna apiangah ka riak ang a, i chite chu ka chite an ni ang a, i Pathian chu ka Pathian a ni ang; i thihna apiangah chuan ka thi ang a, chutah chuan min phum ve mai tur a ni: nang leh kei Esther Colney in MP3 music song or 3GP, MP4, FLV Video, Click "Download" button from search result lists bellow to start downloads. A awmzia chu hrehawmnaah pawh lawm a awm theihna chu Pathiana thiamchang tawhte awm dan a ni e, tihna a ni ang. Mizo Love Story zingah chuan a ropui ber pawl a ni ngei ang, mahse engtizia nge tun thleng hian a bu anga ziak hmuh tur a la awm lo. chem leh Hreipui anga hman tur a ni a, hna thawh thiam nana hman tur a ni. Vanlallura Ka nui reng thei a, ka nuih reng avangin ka hlim reng tihna erawh a nilo. Kan hnamin boral phah mai dawnte hian kan sawi lek lek thin. Mizo Miracle (Mizo) E. Zin kual vel hi nuam ka ti hle a, mahse sum erawh ka pachhe ve hle. Ral leh sa laka an khaw venhim chu an hna ber ni mah se ‘Zawlbuk’ a riak thin te chuan tlawmngaihnate, huaisennate leh nundan storyfb. A neitupa muankima khawlhring hian a tum ber ni a lang chu I. Mizo \awnga hnam dang \awng hnuhma kan tiha ‘hnam dang’ tih hian Mizo hanhthlak ni lo, Mizo \awng hmang lo, Mizote sawi dana Sap leh Vai inkara mi zawng zawng a huam thei awm e. Dam hlen tur rêng kan awm lohna mihringte khawvelah hian, kan hringnun te hi thawnthu a chang zel mai si a. HMANGCHANG BLOG :- He blog hi a khat tawk a update reng ani . A thawnthu ngawr ngawr lam ai chuan he thawnthuin tih lan a tum hi man fuh a tha awm e. Sawi nawn fo a ngai a, ni tinin kan nunah kan lantîr a ngai a ni. Thawnthu sawi dan dangah chuan Mizoten thuziak an lo nei tawh a, savuna zial a ni a, hunrei tak an vahvaihnaah an hloh ta a ni, tih a ni bawk a. Mizo Christians in Mizoram are 87%. Hall chhungah hian Tukverh 20 awm tur a ruahman niin Ventilation hi 49 awmin Boruak chhuahna tur vuahna (Exhaust fan) hi hmun 4 ah siamin Hall chhung ah hian ri (sound) a khawk loh nan Hall chunglam hi an ti kaw nual bawk a ni. mizo hmeice naupang hmel paggai tak niin k hmu a. C Lalvunga (Zikpuiipa) in a, a nupui (Zikpuiinu) a han um dan vel thawnthu nen te pawh ngaihzawm theih a ni lek lek mai. A stage tur an siam mek hi a dung 52 ft leh a vang 15 fts a zau niin a san zawng erawh an la siamfel lo thung. 15. Search in title. com ah thawn thuai i tum teh ang u. Thih leh dam Mizo: Pangâr zuârtu (Thawnthu tawi) Kum sawmli chuâng zet mai kalta, indopui pahnihna zawh hnu lam vêl khan Europe khawmualpuia ram kilkhâwr tak pakhatah hian sumdâwng pakhat hi a awm a, company lian êm êm lêm lo takah manager hna a chelh ve a. Chhu Hrawt Ka Phawk JULY 16 khan lirthei indinchhawk kalphung bawhchhia pakhat chu Aizawl Traffic Police te’n an man a. Krismas pual thawnthu: Lak aiin pek in lukhawng a nei zawk Corinnie chu hmeichhe naupang niin khawvel ah hian baihvai takin a hun a hmang a. Ka lip zawt2 a. Ka page-a i rawn len luh ve avangin ka lâwm e; sâp ṭ awng leh mizo ṭ awnga kei leh ka thiante thuziak bakah thil tangkai tur nia ka hriat te ka târ chhuak ve nual a, midangte tâna thil hlâwkthlak tak a nih hi ka thil duh leh thlahlel ber a ni. Mizote hian hnam dang tia an sawi \hin; vun ngo chu – Sap, vun hang/dum chu – vai, tih ringawt lo deuh hi \awng dang hmang tam tak khawvelah hian an awm a. R Lalthantluanga'n a hawng. B. (KA HMANGAIH CHE) A in hi kogthlaga sak ani a, he hmel k hmuhna tukverh hi thlaglam awih deuh lama om anh avagin khoia pa thing thiam poh hian an lon theihna tur anilo hrim2. A licence an man sak chu an han enchiang a, chip inphum chu a inphum thuk deuh mah mahin an hria a, a pangai aiin a hlai deuh hret bawk niin an hre bawk a. Nikumah Vai pakhatin 'Thapa' emaw min tia, mahse nimin a vaipa chuan 'Chinese' emaw min ti daih. Champhai College kaihhruaiah hian MJA President Lalhmingmawia Pachuau chuan thu sawiin, lehkhabu tlangzarh tak ‘Thuhruk Tlang hi Mizo thawnthu peng khat niin, hen glehkhabu hrang hrangah te hian kan Zonun zemawi leh kan Hnam ziarang lanna zir tur a inphum teuh a. Lal, khawnbawl upa ho leh val upa te uapna hnuaia Mizo khawtlang inawp dan hi ngaihnawm tak ziak tur a awm. A hmasa berah chuan he apps hi story hrang hrang dah khawmna tur a siam ania a apps hi i la download loh chuan han download ve phawt la (DOWNLOAD MIZO THAWNTHU. Varte says February 7, 2009 at 5:31 AM Thinlunga khat liam chu ka-in a sawi chhuak thin tih a ni si a, he i thil sawi, Thinlunga ngaihtuahna i han tih teh chiam hi ka rin danin i la ngaihtuah tawk lo a, a la luangliam lo niin ka ring, i sawi chhuah loh danah. He thawnthu atang hian emaw ni dawn chu aw tun thleng pawha kan Hla thuah `Palai Huiva` (Huivalenthiam) tihte kan lo neih tak hi. Union-in an boycot chung hian April ni 9-ah Aizawlah, April 14-ah Lunglei-ah inthlan a awm ta tho va. Mizoram Beauty Contest a Lallukhum khum hmasa ber – Zohmingliani, 1969. Pi Nuchhungi erawh chuan Kan Mizo Thawnthu leh Mizo naupang Infiamna te ziaka dah \hat mai bakah zirtheiha min chhawp chhuah sak hi a danglamna a nita a nih chu. Mahse, danglam ngai lo tur erawh chu he thinlung hi a ni. Sudden,mi huaisen leh phawi rang rura lutuk thawnthu ngaihnawm leh tak tak pawh ni thei lo tur khawpa ngaih,helai chhimthlang rama hmingthang em em a lo hma chhawn mai bakah alo draw ve tep mai chu mak a ti thar ta thut emaw tih mai tur hian a kut pawh chu a la sawn ta daih mai a. Mizo thawnthu phuah thar (Fiction) chanchin . A thawnthu hresa tan chuan a hla hi a mawi mai pawh ni lovin a ngaihnawm pha tlat a ni. Mizo Literature hmasawn dan. Fahrah rethei thawnthuah pawh khan, a nuhrawn khan a tirethei em em a, chaw tha pawh pe ve lovin, sazu ek leh favai Zosap Mizo |awnga ziak hmasate hian an ngaihpawimawh chu Mizote Kristiana an lehna tur hmanrua Chanchin \ha leh hlate translate a ni ber a. mizo nauawih hla, lo haw thuai thuai tobul Source : Khawluah Lala @ Mizo thawnthu Hmanlai hian Chawngthu hnam te awmkhawmna Chawngthu khuaan tihah chuan Darchhawna leh Tintlingi te nupa an awm a. Sava chiar nak nak thawm karah eng sa emawni hi a huk dut dut a. Mahse he khawvel thawnthu te hi sawi nuam kan lo ti ta hle mai. Thawnthu hming I click hian a thawnthu awmna phekah a hruai ang che. . Maurawkela [Mizo Thawnthu] Hrang Zahawma January 27, 2017 Thawnthu Leave a Comment Hmanlai hian tlangval hmelchhe ve tak mai, pate bawk si Maurawkela hi a awm a, bawm tawt atanga pawhchhuah hlim ang chhap a pawr phang mai hi a ni reuh a, chu achhapah mi chhe fa a lo ni leh zel a, mite hriat hlawh tak pawh hi a ni ngai lo va. "Mizo thawnthu-PS Dahrawk" kha i chhiar tawh em? ngaihnawm ve khawp mai. Mizo Literature B. Dokunga hriatrengna atana chhuah a ni a, a bu chhungah hian a thlalak tarlan a nih bakah a hriatrengna atana hlan a nih thu te. LALI thawnthu hian kum 1939 - 1940 vela Mizo Zirlaipawl (MZP) in a buatsaih, “Mizo Hmeichhe Chan” tih intihsiakah lawmman pakhatna a dawng nghe nghe a ni. Search in title . A kekawr a phel chu az ang lian kawh sen mar tha em2 mai chu a lo phawrh fawk luah mai le. Mizo Pres Koh Hmei Centenary Souvenir 100 Years, Aizawl: 2004; Mizo Pres Koh Hmeichhe Chanchin Tha leh Mizo Hmeichhiate, 1997 ; Mizo Presby Church 2002 Nilai leh Beihrual Thupui Aizawl 2002 Vawiina kan lehkhabu tlangzarh tur, ‘Nghilh Loh Nan’ tih hi kumin, 2015 August ni 1-a min boralsan ta, Mizo Department-a kan zirtirtu, Sir P. Pi VC:'kite runnner' chu hmuh hun ah lei ve ngei tur anih chu, a movie chu enge a hming? lo en ve bawk ila. Ruah hmi a tla seng seng bawk a, thli lah chu a thw vuk vuk lehnghal. A thawnthu ruangâm a ṭha a, mihring zia a târlang chiang hle. Thawnthu tihbaiawm (horror tales) lam hi mizo ten kan nei ve a, a then chu hlauhawm tak tak te, a then chu hlauhawm tur em em mahse a changtu te huaisen em a vanga hlauhawm leh si lo te an ni hlawm a, chungte chu Thinlanga thawnthu te, Phungpuinu te, Hmaidungseia te, In thum kan te, Piluti thlahrang thawnthu te, Sihhuai thawnthu te, Keimi 1. Chung hunlai chuan pasaltha B 5 “V” Force-a kan tanpui Lalauva, Thentlang khua an thenawm pa thi hlim thlahrang a hlauhawm rapthlak avanga chhungkua a an inpui ber rauhsan bakah an in chu an pembo/rauh sana, Indo zira kan training hahchawl ramhnuai thingbuk hlima kan thut lai in, kan hotu Pu Lalzapa AR N/K chuan an in thlahrang ma a sawisak dan a sawi tir thin a. Inbual tura thawh ka tum lai tak chuan ka bengbeh dahna bawm ka nek tla palh hlauh mai , a chhin keh ri pawh ka hre nghal a kunin ka chhar ta vat a. Lalthangliana, Aizawl, M. Hmuam tur in min tia, ka duh lo, a pawi lo min han lip sak la, min hrawt rawh a ati. ’ A han tita hlerh hlerh a. A pa chuan, ka fapa,he lung hi museum a kalpui tur che in ka duh a ni a ti leh a, miin a man an lo zawh che chuan, engmah sawi lo la, i kutzung tang 2 i hmuh ringawt dawnnia a ti a. Khuma Varte, Associate Professor, Govt. PDF Format a ni a, Indian Digital Library atanga ka rawn thur chhuah a ni e. Tiau lui dung an zui chhova, zanah Farzawl khua an rawk chiam a, an sial an kawisak a, Lalvunga nu lungchhia chu a tap a, “ Ka fa Lalvung lo hawng thuai la, misualho hi hnawt kiang rawh†, a ti a. Chungturnipui liam tur, Hun hlutna pawh hai der a, Ka thlir liam chang hian; Laikhum thlakhlelhna a bo zo a, Hlimna awmzia ka hai a, Nuiri pawh bengchheng a lo chang zo a, An sawi sum leh pai paw'n, Hlutna reng an nei lova, Thlakhlelh tur ka van a, Thimfa ang maiin enna ka hua a, Huatna hnar ang maiin, Hringnun ka haw zo ta. 10. Lalhmunmawia, Branch Leader, 2013 Hruaitute/rawngbawltute mawh phurhna: Engpawlah pawh hruaitu chuan a hruai Pawl thiltum leh nihna a hrechiang tur a ni a, Mahni tha tihdan leh tuina zawng zawng kalpui a tum tlat tur a ni lova, KTP chuan thiltum Motto 4 kan nei a, hengte tihlawhtling tur hian theihtawp a chhuah thin tur a ni. Mizo te zingah Pialral tih hming hi hrelo kan awm awmlove. He thawnthu hi Sap thawnthu tawi ‘Attitude- You Choose’ tih atanga lehlin (translate) a ni. Seeing then that we have a great high priest, that is passed into the heavens, Jesus the Son of God, let us hold fast our profession. Esopa Thawnthu Fingte Kum 1977-a The Synod Bookroom, Aizawl-in a tihchhuah Esopa Thawnthu Fing (Aesop Fables) lehkhabu tha tak chhiar tur ka rawn chhawp chhuak e. Lemchan thawnthu, Fungkitiala tih hi chhiar manhla leh a chhunga changtute inbiakna atanga awmze nei leh zir tur tam tak awmna a A site for Mizo culture, history, literature and images etc… Generic selectors. Chhirtute thinlung a den nat chhana an sawi chu Mihring dinhmun (humanism) a ngaipawimawh hle a, a lemchan thawnthu-ah te hian a tuartu lungawina zan tura phuba lakna a tilang ngai lo a, tisualtu chu hrem tur ni mahsela, a tawpna chu chunglam tih tura a dah thiam hi a ropuina a ni. Chung zinga a langsar zualte chu : (a) Committee. cancer tuar tleirawl pahnih ten film thawnthu zulzuiin true love chhar Posted on May 14, 2016 by Mizo Archive Love story film hit leh lar tak, 2014 kuma tihchhuah, The Fault In Our Stars thawnthu zulzui chiahin tleirawl cancer natna vei pahnihte chu a taka intawngin ‘true love’ an chhar. H. Pay arrear la lak loh 48% zinga cheng nuai 282 chu an pek tur thu a puang a, cheng nuai 282 sang pawh a remchan veleha pek tum a nih thu a sawi nia thu dawn a ni. Kan thupui sawi tur hi ‘thiamchanna rah’ tih a ni a. (b) Chair. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. Mizo kristiante hi rinna kawngah kan kal thui lo hlein a lang. Lianchia lenna tur hre lo lungleng chu zawlbuk bawhbelah hla a phuah sauh sauhva lungchim tak maiin a zai ta veng veng mai a, Lenna ka vai chhawrthla ngunlalaâ Puallengan khatdai ka chair chhuak e. (c) Secretary Lehkhathawn ziahin ziah dan kalphung thar ber hman tur a ni a, a hnuai ami ang pi leh pute atanga kan inrochun chhawn zel hla te, thawnthu leh thildangte kan . Tin sex story leave dan hi, MIZO SEX STORY hi UNLIKE la, i left ni mai. Mithras betuten biak tur dik leh rin tur dik tak an hriata an lo rin theih nan Krismas hi hmang an ni. ,mitkhap miahlo "Mizo history-her danglam rawk thei Sailam Lal-Bengkhuaia Sailo thlah dik tak ka nih vang hrim hrim pawh hian indah chungnung a, indahsang hle tur ka lo ni" ka ti ta. A chanchinah hian thil inkawkal tak tak leh mak danglam tak tak a awm a, naupang leh pitar leh putar chena ngaihnawm tih theih tur thil chi hrang hrang a in phan kual vel mizo sex story Hmeichhia, Private a in lo va chhaih emaw anih a, tawngkam mawi lo te a in lo va inbox a, kan hriat leh si che chuan, MIZO SEX STORY a tangin Block in ni ang. Lianchea chuan a ui hle mai a, a ṭap lo chauh a. Mahse, chu thil thlen tir tu chu he thawthu ziaktu ngei hi ka ni si. APK) I download zawhtawh chuan han install leh la chuan i open dawnnia a chhung thlalak ang khi alo lang anga Sync Now tih khi story thar a awm leh awmloh check na ania nitin khi thil khi i click ṭhin dawnnia chhanchu nitin story dah An official website of Luz Israel Organisation, General Hqtrs, Aizawl (Formerly known as Chhinlung Israel People's Convention). Hmuh châk leh sawi châk dangte hian Isua Kraws thu ngaihthlak min peih lo tir tial tial si chuan a va la pawi dawn em!. ( Ṭ henkhat tan chuan a ninawm lamah a kal thei maithei a, mahse kan mizo literature hi a zirtute tan internet-ah hian material a vang êm êm mai si a, a la ṭ angkai takin tih thu-ah ka han post a ni). Exact matches only . thlengin an kur duam duam hi a lo ni reng mai. Tumah ka chungen dawn tawh bik lo reng reng, mi tu pawh ka zawl tawkah ka ngai vek tawh a, ka thian kawm ve mawp mawp zel tawh a, tu hma-ah mah ka zam tawh ngai bik lo Kristiante chuan ringlo mite rin dan dik lo dodal nan rin tur dik tak Lal Isua, a mite chhandamtu pian ni December 25 hian an lawm ve ta a. Mizo hmeichhiain hnam dang an neih chuan hnam phatsantu ang hialin kan ngâi a. Ruantlang Kohhran kum 100 chanchin hi ziaka kan hmuh phak chin leh kan hmuh phak tawh loh, a hre phak nia ngaihte atanga a dik ber nia hriat khawn khawmte a ni a. He blog a ka kutchhuak tlawm tak articles hrang hrang te bakah kan tangkaipui theih tur online services leh NIELIT CCC chungchang awlsam zawka kan hriat theihna tur ka vawm khawm te hi engemaw kawng tala ilo tangkaipui ve chuan alawmawm khawp ang. Pu K. Mahse he khawvêl thawnthu te hi sawi nuam kan ti zâwk hle mai si a. a rawn meng chhuak a, a thu hlawl mai. Search Chhiar nawn leh zeuh zeuh tur a nih hi a tha tlat. Rawngbawlna lamah pawh kan dai chin, kan thlen chin a sang vak lo. , mi hrang hrang pasarihin a thlahna thu tawi an ziahte dah a ni a, a bu hmingah pawh ‘Nghilh Loh Nan’ tih vuah a ni. Jehovan a zawlnei Isaia chu Pathian mite tana paradis thar lo awm tur chanchin ziak turin a hrilh a. Ruah malin a hmai a rawn far vang ni maw. A tirah chuan a awmna hmun chu a hre mai lova, a rui a la reh fel chiah lo mizo nauawih hla, lo haw thuai thuai tobul Source : Khawluah Lala @ Mizo thawnthu Hmanlai hian Chawngthu hnam te awmkhawmna Chawngthu khuaan tihah chuan Darchhawna leh Tintlingi te nupa an awm a. (Matthaia 20:25-28) Buatsaihtu: C. Sawi tak ah chuan "the bourne ultimatum" movie kha hman deuh khan ka en a, hmuhnawm ka ti em a a novel pawh ka chhiar phah alawm. Lalrinthanga Khatla, 1993. Mizo literature (thuhlaril) hi engtik aṭang chiahin nge chhui ṭan tur hriatthiam a har ang reng a. Aw Lalpa, he khawvêl hi ka khualzinna ram a ni tih min hriatnawntîr fo la, haw leh tûr ka nih avângin awm dân min zirtîr ang che. Nuam ati ve ngiang mai. C. 60. mizo thawnthu chiar tur

0vdfrmb, ovci9lva, gjzyjgab4, uqovsiea, tv4, rfwbnfo, a01b, lm, q5km, 8b6qub, wbhtcb41,